Queer boeken
Heartstopper - Alice Oseman
Terug naar alle boeken
Liefde 11+
Alice Oseman

Heartstopper

Vertaald door: Niels van Eekeren
Leen dit boek
Uitgeverij: Van Goor
ISBN 9789000386000

Charlie heeft een vervelend jaar achter de rug: hij werd heel erg gepest omdat hij homo is. Dat is gelukkig voorbij, maar hij heeft nu een heel ander probleem. Charlie is smoorverliefd op Nick, sterspeler uit het rugbyteam van de school. Hij is ongelofelijk lief, ongelofelijk knap én ongelofelijk hetero. Als de vriendschap tussen de twee jongens steeds intenser wordt, groeien de jongens naar elkaar toe. Heeft Nick dan toch ook gevoelens voor Charlie?

Heartstopper is één van de meest hartverwarmende graphic novels ooit. Het liefdesverhaal van Nick en Charlie is er een om helemaal bij weg te zwijmelen. Alice Oseman begon er ooit mee als web comic, maar na enorme populariteit bracht ze het ook uit als graphic novel-serie. Hoewel de jongens al op de middelbare school zitten, kunnen vooral de eerste delen ook gelezen worden door kinderen uit groep 7 en 8.

TIP!
In 2022 maakte Netflix een serie van Heartstopper en deze werd meteen één van de populairste series die het streamingplatform ooit maakte. Het is dan ook een absolute kijktip: net als in de graphic novels wordt er een superlief verhaal verteld dat vol zit met heerlijke feel good-momenten. Aanrader voor jong én oud.

Terug naar alle boeken