Queer boeken
Heartstopper - Alice Oseman
Terug naar alle boeken
fictie Gender Jongen-jongen vertaald young adult FictieneeYA
Alice Oseman

Heartstopper

Vertaald door: Niels van Eekelen
Uitgeverij: Best of YA
ISBN 9789000378807

Na lang gepest te zijn omdat hij op jongens valt, is het eindelijk wat rustiger voor Charlie op school. Totdat hij tijdens de les naast de knappe Nick komt te zitten, dé rugbyster van de school. Charlie wordt meteen verliefd op hem, maar weet niet wat hij met die gevoelens aan moet. Nick is niet alleen ongelofelijk lief en ongelofelijk knap, hij is ook ongelofelijk hetero. Maar als de twee jongens bevriend raken en steeds meer met elkaar omgaan, begint Charlie te twijfelen – is zijn verliefdheid misschien toch wederzijds?

Heartstopper is een enorm populaire graphic novel-serie die veel mensen weet te raken. En niet alleen in boekvorm, ook als Netflix-serie veroverde dit liefdesverhaal de wereld. Toen het eerste seizoen in 2022 uitkwam, werd het meteen een grote hit. En dat is ook niet gek, want de serie benadert de liefde tussen Charlie en Nick op dezelfde manier als de boeken dat doen: ontwapend, liefdevol en hartverwarmend.

De liefde tussen twee jongens op de middelbare school wordt door Alice Oseman erg mooi in beeld gebracht. Haar illustraties zijn zeer aandoenlijk en tonen op een mooie manier de gevoelens van de twee verliefde jongens. Oseman begon er ooit mee als webserie, maar het verhaal werd al snel enorm populair. Zo verschenen er al snel meerdere graphic novels en schreef Oseman ook een aantal novelles. Maar de vele fans zullen het er helemaal mee eens zijn dat de Heartstopper-wereld nog véél meer boeken verdient.

Terug naar alle boeken