Queer boeken
George - Alex Gino
Terug naar alle boeken
FictiegenderYA
Alex Gino

George

Vertaald door: Carla Hazewindus
Leen dit boek
Uitgeverij: Kluitman
ISBN 9789020674460

Waarschijnlijk is het lang geleden dat je voor het laatst een kinderboek hebt gelezen. Toch mag daar dankzij George snel verandering in komen. Het is zo’n geweldig boek dat niet alleen kinderen, maar ook jongeren én volwassenen het erg mooi zullen vinden.

George ziet er aan de buitenkant uit als een jongen, maar dat is ze niet. Ze is een meisje, iets dat niemand weet. Dat houdt ze geheim, net als haar verzameling modetijdschriften. Als ze met de klas een schooltoneelstuk gaan opvoeren, wil George de hoofdrol. Maar dat mag niet van de juf: alleen meisjes mogen auditie doen. Gelukkig krijgt ze hulp van haar beste vriendin Kelly: zal George zo eindelijk zichzelf kunnen zijn?

George van schrijver Alex Gino is een belangrijk boek: kinderen komen hierdoor al op jonge leeftijd in aanraking met het onderwerp, een goede manier om onwetendheid en vooroordelen tegen te gaan. Ook voor volwassenen is het een mooi én belangrijk boek. Gino zorgt ervoor dat George voor de lezer tot leven komt, samen met haar verwarrende en eenzame gevoelens. Als cisgender lezer zul je nooit precies weten hoe het is om op te groeien in het verkeerde lichaam, maar door dit boek kun je er toch een beetje een beeld van vormen.

Misschien denk je nu nog steeds: ik ben te oud voor een kinderboek. Dat kan, maar weet dat Gino je met dit boek een hele fijne leeservaring zal bieden. Je zult er dan ook erg snel achter komen dat het soms helemaal niet erg is om weer even een kind te zijn, zeker niet met zulke prachtige boeken als George.

Terug naar alle boeken