Queer boeken
George - Alex Gino
Terug naar alle boeken
Gender 11+
Alex Gino

George

Vertaald door: Carla Hazewindus
Leen dit boek
Uitgeverij: Kluitman
ISBN 9789020674460

George ziet er misschien uit als een jongen, maar dat is ze niet. Ze is een meisje, maar dat weet verder niemand. Ze houdt het geheim, net als haar verzameling modetijdschriften waar ze graag doorheen bladert. Als ze met de klas een schooltoneelstuk gaan opvoeren, wil George niets liever dan de hoofdrol. Maar dat mag helaas niet van de juf: alleen meisjes mogen auditie doen. Gelukkig krijgt George hulp van haar beste vriendin Kelly en daardoor durft ze eindelijk zichzelf te zijn.

George is één van de belangrijkste kinderboeken over het thema transgender. Gino beschrijft de gevoelens van de hoofdpersoon op een mooie en invoelbare manier. Hoewel cisgender personen (de genderidentiteit komt overeen met het geboortegeslacht) nooit precies zullen weten hoe het is om op te groeien als transgender kind, kun je je er door dit boek tóch een beetje een beeld van vormen. Een aanrader voor zowel kinderen als volwassenen.

TIP!
Auteur Alex Gino schreef nog een ander belangrijk boek Rick, een van de eerste kinderboeken met een aseksueel personage in de hoofdrol. Ook andere queer thema’s komen in dit boek uitgebreid naar voren. Zowel Rick als George zijn aanraders om aan te schaffen voor de schoolbibliotheek!

Terug naar alle boeken