Queer boeken
FAQ Gender - Mandy Woelkens & Thorn de Vries
Terug naar alle boeken
Gender non-fictie neeNon-fictie
Mandy Woelkens & Thorn de Vries

FAQ Gender

Uitgeverij: Blossom Books
ISBN 9789463493116

Hoe weet ik of ik non-binair ben? Wat doe ik als mensen mij misgenderen? Wat moet ik doen als ík iemand misgender? Hoe ben ik een goede bondgenoot? Hoe is het om een relatie te hebben met een non-binair persoon? Deze en nog vele andere veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions) worden beantwoord in het boek FAQ Gender. Op een toegankelijke manier geeft dit non-fictieboek uitgebreid informatie over het onderwerp non-binariteit. Het is niet alleen gericht op non-binaire personen zelf, maar ook op mensen die dat niet zijn maar er wel meer over willen leren.

Schrijvers van dit boek zijn Mandy Woelkens en Thorn de Vries, die samen een relatie hebben. Woelkens (zij/haar) is onder andere hoofdredacteur van de Linda Meiden en De Vries (hen/hun, die/diens) is acteur. Ze werken vaker samen en maakten eerder ook al een populaire podcast waarin ze verschillende liefdeskoppels aan het woord laten.

De twee auteurs worden door Splinter Chabot in het voorwoord mooi en treffend omschreven: ‘In mijn ogen zijn Mandy en Thorn voorvechters. Voorvechters van wie het lijkt alsof ze van ‘vrijheid’ en ‘jezelf zijn’ kledingstukken hebben gemaakt, en die vervolgens hebben aangetrokken. Ik kan je vertellen: die kleding staat hen geweldig, jaloersmakend mooi. Zó jaloersmakend dat je zou willen weten hóé ze die kleding hebben gemaakt. En het fijne is: met dit boek leggen ze dat aan je uit.’ FAQ Gender is een boek over non-binariteit dat iedereen, maar dan ook écht iedereen, zou moeten lezen.

Terug naar alle boeken