Queer boeken
Elle & Darcy - Alexandria Bellefleur
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje FictieYA
Alexandria Bellefleur

Elle & Darcy

Vertaald door: Onbekend
Leen dit boek
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN 9789020539783

Romcoms (grappige én romantische feelgood-romans) lijken steeds populairder te worden in de lesbische boekenwereld. Zo stonden onder andere Her Royal Highness en In het diepe al op deze site. Elle & Darcy is de nieuwste aanwinst, een heerlijk én vooral dus ook grappig liefdesverhaal over twee vrouwen aan het begin van hun carrière. Met dit debuut zette Alexandria Bellefleur zichzelf meteen op de kaart als een geweldige romcom-auteur.

Elle en Darcy zijn elkaars tegenpolen: Elle is een dromerige, romantische astrologe die horoscopen schrijft en Darcy is een nuchtere verzekeringsdeskundige die van orde en regelmaat houdt. Toch worden ze aan elkaar gekoppeld door Brendon, Darcy’s broer en Elles nieuwe zakenpartner. De date is een ramp: niet alleen blijken ze totaal niet met elkaar te matchen, Darcy laat zich ook nog eens trakteren op een glas wijn van 56 dollar en Elle gooit het (per ongeluk) over Darcy’s jurk heen.

Het is dus duidelijk dat de twee jonge vrouwen elkaar niet meer hoeven te zien. Maar dan doet Darcy Elle een bijzonder voorstel: ze gaan tot oudjaarsavond doen alsóf ze een relatie hebben. Op deze manier zullen ze geen last meer hebben van bemoeizuchtige vrienden of familieleden die hen steeds maar weer proberen te koppelen. Elle doet mee aan het toneelstukje, maar wat moeten ze doen als ze écht gevoelens voor elkaar krijgen?

Elle & Darcy heeft misschien geen bijzonder of verrassend plot, maar dat is ook helemaal niet nodig. Het boek zit vol ongemakkelijke, hilarische situaties, is lekker nerdy én er staan een paar intense seksscènes in. De Engelse taal schemert wel een beetje door in de vertaling, maar voor de lezers die zich daaraan zullen storen: de Engelse versie is ook prima te lezen. Dit boek is voor iedereen die houdt van lezen, humor en lesbische liefdes.

Terug naar alle boeken