Queer boeken
Een liefde - Arnaud Cathrine
Terug naar alle boeken
fictie Jongen-jongen vertaald young adult FictieneeYA
Arnaud Cathrine

Een liefde

Vertaald door: Vincent Oostelbos & Jacques Dohmen
Uitgeverij: Querido Glow
ISBN 9789045127316

De zestienjarige Vince heeft eigenlijk maar één grote droom: de ware liefde vinden. Daar is hij dag in, dag uit mee bezig. Zo schrijft hij in een schrift over zijn ontmoetingen met ‘gestolen jongens’, de knappe twinks die hij in de metro tegenkomt maar die hij nooit durft aan te spreken. Ook fantaseert hij over een relatie met Oliver Saxon, een knappe Amerikaanse porno-acteur die ver weg woont en natuurlijk ook compleet onbereikbaar is. Maar tijdens een zomervakantie in Fuerteventura ontdekt hij dat de ware liefde al die tijd véél dichterbij was …

Een liefde werd in Frankrijk lovend ontvangen. Ook in Nederland had het succes: zo werd het boek in 2023 genomineerd voor de titel ‘Beste Boek voor Jongeren 2023’. Een terechte nominatie, want de Franse auteur Arnaud Cathrine heeft een fantastische young adult-roman geschreven. Het is een boek over een eerste verliefdheid dat ook echt leest als een eerste verliefdheid.

Het boek is grappig, brutaal, eerlijk en ook nog eens ongelofelijk ontroerend. Cathrine weet de stem en de gevoelens van hoofdpersoon Vince goed te vatten: je kunt je als jongere zo in hem verplaatsen en er zullen veel momenten van herkenning zijn. Daarnaast combineert Cathrine een vlotte, toegankelijke schrijfstijl met mooie poëtische zinnen en observaties. Een liefde is zeker een boek dat je niet snel zult vergeten. Sterker nog, waarschijnlijk wil je het na de laatste pagina gewoon nóg een keer lezen.

Terug naar alle boeken