Queer boeken
Een lied dat alleen ik kan horen - Barry Jonsberg
Terug naar alle boeken
Gender FictieYA
Barry Jonsberg

Een lied dat alleen ik kan horen

Vertaald door: Annelies Jorna
Leen dit boek
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN 9789047710776

Er komt een nieuw meisje in de klas en Rob Fitzgerald is meteen verliefd. Helaas durft hij haar niet aan te spreken. Dat kan ook niet dankzij de paniekaanvallen waar hij al een tijdje last van heeft. Maar dan krijgt hij plotseling anonieme berichtjes met daarin uitdagingen. Het lijkt de enige manier te zijn om indruk te maken op de knappe Destry. De uitdagingen zijn moeilijk, maar gelukkig wordt hij geholpen door zijn eigenzinnige opa en zijn beste vriend Andrew.

Waarom staat Een lied dat alleen ik kan horen op deze website? Dat zul je je misschien afvragen als je bovenstaande samenvatting hebt gelezen, want een queerthema is niet heel duidelijk aanwezig. Helaas kan daar niet veel over gezegd worden: die ontdekking is onderdeel van het verhaal. Om daarachter te komen, zul je dit prachtige young adult-boek moeten lezen.

Het is een boek met een bijzondere hoofdpersoon: Rob. Hij is eigenzinnig, betweterig en soms zelfs een beetje irritant. Toch ga je als lezer om hem geven en is hij één van de redenen waarom dit boek zo mooi is. Een andere reden is de springerige, vrolijke schrijfstijl van Jonsberg en zijn fijne humor. Maar dit boek moet je vooral lezen vanwege het prachtige einde. Ook de vraag waarom dat einde zo geweldig is, kan helaas niet beantwoord worden zonder spoilers te geven. Er zit maar een ding op: lees dit boek. Schrijver Barry Jonsberg heeft met Een lied dat alleen ik kan horen een ontzettend mooi boek geschreven.

Terug naar alle boeken