Queer boeken
Echo - Thomas Olde Heuvelt
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen Fictie
Thomas Olde Heuvelt
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN 9789024567942

Als het over queer-boeken gaat, gaat het meestal over luchtige young adult-boeken zoals Love, Simon of juist over zware literaire boeken zoals Eenzaam avontuur. Maar gelukkig komen queer-verhalen in elk genre voor. Bij het thrillergenre is dat Echo van Thomas Olde Heuvelt. De liefde tussen twee mannen is een belangrijk én mooi beschreven onderdeel van deze superspannende thriller.

Nick en zijn klimmaatje Augustin beklimmen een mysterieuze berg in de Alpen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen: door een ongeval sterft Augustin en belandt Nick in het ziekenhuis, zijn gezicht volledig in verband. Al gauw blijkt dat de berg bezit van hem heeft genomen en dat heeft verregaande gevolgen voor Nick en zijn omgeving. Hij heeft zijn vriend Sam dus hard nodig. Maar die heeft het erg moeilijk met de nieuwe situatie, met het nieuwe gezicht van zijn vriend. Kan hij nog wel van hem houden?

‘Totally, brilliantly original,’ zei Stephen King, een van de beroemdste thrillerschrijvers ter wereld, over Olde Heuvelts vorige boek Hex. Het kan dus niet anders dan dat hij goede thrillers kan schrijven. En inderdaad: opnieuw was daar een boek dat totally, brilliantly original is. Dit keer ook origineel vanwege de gay karakters, wiens relatie een prominente plek in het verhaal hebben. Echo is namelijk een horrorthriller én liefdesverhaal in één.

Terug naar alle boeken