Queer boeken
Drama Queen - Derk Visser
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje FictieYA
Derk Visser

Drama Queen

Uitgeverij: Gottmer
ISBN 9789025771881

Drama Queen is om meerdere redenen een mooi en origineel boek. Niet alleen zijn er nog weinig jeugdboeken over de liefde tussen twee meisjes, het verhaal speelt zich ook af in een bijzonder milieu. Hoofdpersoon Angel woont namelijk in een achterstandswijk en haar jonge moeder werkt als stripteasedanseres. Met fijne humor en sterke dialogen vertelt jeugdboekenschrijver Derk Visser een ontroerend verhaal over een meisje dat op zoek gaat naar de liefde én naar zichzelf.

Dit boek volgt het leven van Angel tijdens drie winters, die van haar 12e, 13e en 15e levensjaar. Ze woont in een gevaarlijke buurt waar de pizzabezorgers niet meer doorheen durven te rijden uit angst om beroofd te worden. Haar leven is niet gemakkelijk, zo hebben ze het thuis niet breed en Angel wordt op school gepest. Maar zelf is ze ook niet bepaald makkelijk: ze maakt met bijna iedereen ruzie. Op een gegeven moment ontmoet ze Kayleigh, een meisje dat in de buurt is komen wonen. Bij hun eerste ontmoeting is het meteen raak: Angel wordt verliefd op haar. De twee meisjes worden vrienden, maar helaas duurt die vriendschap niet lang wanneer Kayleigh plots verdwijnt.

Ondanks dat Angel vaak snel boos is en met iedereen ruziemaakt, ga je als lezer toch om haar geven. Je begrijpt haar woede vaak ook, bijvoorbeeld als haar moeder weer eens thuiskomt in een veel te kort jurkje. Toch hebben die twee ook een zeer liefdevolle relatie. Haar moeder is vaak gewoon lekker gek, want wie doet er nou een wedstrijdje met zijn moeder wiens pannenkoek het langst aan het plafond blijft plakken? Uiteindelijk zorgt deze moeder voor één van de mooiste coming out-scènes die er in de lesbische young adult-literatuur te vinden is. Drama Queen is een ontroerend boek over liefde en familie.

Terug naar alle boeken