Queer boeken
Donnie - Lisa Maschaupt
Terug naar alle boeken
Gender 4+
Lisa Maschaupt

Donnie

Illustraties door: Sasa Ostoja
Leen dit boek
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN 9789083079806

Donnie houdt van gamen, voetballen en skaten. Maar het aller-, aller-, allerliefst draagt hij prinsessenjurken. De kinderen uit zijn klas snappen daar helemaal niets van en daarom doet Donnie het alleen als niemand hem kan zien. Maar dan wordt Donnie op een dag aan een magisch lint de kast ingetrokken en belandt hij in een sprookjesachtige wereld. Hij ziet daar dieren in allerlei kleuren, vissen met jurken aan, vogels die rappen en nog veel meer bijzondere dingen. Donnie vindt het een geweldige wereld, vooral omdat hij daar een prachtige jurk mag uitzoeken.

De illustraties van Saša Ostoja zijn anders dan die van andere kinderboeken, maar dat maakt het boek juist zo leuk. In Donnie wordt diversiteit op zo veel mogelijk manieren gevierd, zowel in het verhaal als in de illustraties. Het lezen van dit boek voelt dan ook echt als een feestje!

TIP!
Donnie is het eerste boek uit deze Donnie-kinderboekenreeks waarin diversiteit en inclusiviteit centraal staan. Het tweede deel heet Donnie op de kermis en is weer net zo leuk! Op de website www.donniestories.com vind je meer informatie.

Terug naar alle boeken