Queer boeken
Doe het! - Hannah Witton
Terug naar alle boeken
Gender Jongen-jongen Meisje-meisje Non-fictie
Hannah Witton

Doe het!

Vertaald door: Merel Leene
Leen dit boek
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN 9789463491044

Vrijwel alle voorlichtingsboeken voor jongeren die over seks en de puberteit gaan, zijn gericht op een heteroseksueel en cisgender (niet-transgender) leespubliek. Homoseksualiteit? Daar gaat vaak maar één kleine alinea over. Het onderwerp transgender? We mogen blij zijn als daar überhaupt één zin aan wordt besteed. Doe het! van Hannah Witton brengt hier verandering in: zij staat lang en uitvoerig stil bij verschillende queer-identiteiten.

Hannah Witton is een populaire ‘sex-positive’ YouTuber. Ze vlogt over seks en relaties en schreef daar vervolgens ook een boek over. In Doe het! gaat ze verschillende onderwerpen bij langs die met seks te maken hebben: sexting, porno kijken, masturberen en nog veel meer. Ze combineert haar persoonlijke verhaal met algemene feiten. Ook laat ze zo nu en dan vrienden aan het woord die hun eigen persoonlijke ervaringen delen.

Dit laatste heeft ze ook gedaan in het uitgebreide LGBTQ+-hoofdstuk. Daarin laat ze bijvoorbeeld vrienden aan het woord die vertellen over daten als trans-, genderfluide- of aseksueel persoon. Ook besteedt ze aandacht aan uit de kast komen en geeft ze informatie over verschillende identiteiten. Dit hoofdstuk zal daardoor zorgen voor herkenning bij queerjongeren, maar ook voor begrip bij mensen die cisgender en/of hetero zijn. Voor deze laatste groep heeft ze ook een belangrijk hoofdstuk toegevoegd: ‘Hoe word je een goede bondgenoot?’ Dat hoofdstuk zou verplicht moeten zijn op middelbare scholen.

Dit voorlichtingsboek kan de seksuele ontdekkingstocht van heel veel pubers een stuk makkelijker maken.

Terug naar alle boeken