Queer boeken
Dit is best wel een episch liefdesverhaal - Kacen Callender
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen FictieYA
Kacen Callender

Dit is best wel een episch liefdesverhaal

Vertaald door: Onbekend
Leen dit boek
Uitgeverij: Querido Glow
ISBN 9789045124575

Dit is best wel een episch liefdesverhaal – een boek met zo’n titel roept hoge verwachtingen op. Gelukkig worden die tijdens het lezen allemaal waargemaakt, want deze heerlijke young adult-roman vertelt inderdaad een episch liefdesverhaal. Het boek is fris en vrolijk geschreven, bevat humor en heeft personages om van te houden. Als je dus op zoek bent naar een fantastisch boek over de liefde tussen twee jongens, hoef je niet meer verder te zoeken.

Nates liefdesleven is een rommeltje. Zijn vriendin Florence is verliefd geworden op een meisje en heeft het uitgemaakt. Ze wil niets liever dan beste vrienden blijven, maar dat is niet zo eenvoudig. Nate blijft gevoelens voor haar houden. Maar dan komt er een nieuwe jongen op school: Oliver James Hernández. Oliver was jaren geleden Nates beste vriend, maar door een bepaalde gebeurtenis kwam daar abrupt een einde aan. Nu is hij terug en gooit daarmee Nates liefdesleven nóg meer overhoop. Nate krijgt gevoelens voor Oliver, maar hij is bang om hem een tweede keer kwijt te raken.

Kacen Callender is een non-binaire auteur en debuteerde in 2018 met dit prachtige boek. Hen vestigde zich daarmee meteen als succesvol auteur en heeft sindsdien nog meer bijzondere (queer-)boeken gepubliceerd. Een van die boeken is het net zo prachtige Felix Ever After, een young adult-roman met een trans hoofdpersoon die op zoek is naar liefde en naar zichzelf.

Dit is best wel een episch liefdesverhaal is Callenders eerste boek dat in het Nederlands vertaald is. Het is verschenen bij Querido Glow, een populaire young adult-boekenserie waarin gender- en seksuele diversiteit worden gevierd. Daar past dit boek perfect tussen, waarin bovendien een mooie rol is weggelegd voor een doof personage. Hopelijk verschijnen hun andere boeken ook snel in het Nederlands, want na dit boek wil je alleen maar méér van Callender lezen.

Terug naar alle boeken