Queer boeken
De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo - Taylor Jenkins Reid
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen Meisje-meisje Fictienee
Taylor Jenkins Reid

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Vertaald door: Lette Vos
Uitgeverij: Ambo Anthos
ISBN 9789026352874

Evelyn Hugo is een van de meest beroemde filmiconen. Al op zeer jonge leeftijd veroverde ze haar plekje in Hollywood en maakte ze indruk op het grote publiek met haar knappe verschijning. Ze speelde in talloze films en sleepte meerdere filmprijzen in de wacht. Maar haar leven staat ook in het teken van roddels en schandalen. Zo heeft ze meer dan zeven echtgenoten versleten!

Al een aantal jaar leidt Hugo een teruggetrokken bestaan uit de schijnwerpers. Maar als ze 79 is, besluit ze om eindelijk de waarheid te vertellen. Ze wil haar levensverhaal op laten schrijven en benadert daarvoor Monique Grant, een relatief onbekende journalist. Die is in eerste instantie verbaasd, maar stemt ook meteen in: natuurlijk wil ze een boek schrijven over het leven van de geweldige Evelyn Hugo! Maar dan blijkt dat Hugo haar niet zomaar heeft gevraagd en dat hun levens op tragische wijze met elkaar zijn verbonden.

De Amerikaanse schrijfster Taylor Jenkins Reid heeft al een aantal bestsellers op haar naam staan, waaronder Daisy Jones & The Six die werd verfilmd voor Prime. Maar De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is toch wel haar mooiste boek. Als je eenmaal begonnen bent met lezen, kan je niet meer stoppen. Er zit een fijn verteltempo in en leest daardoor heerlijk. Bovendien is het queer element erg interessant: als acteur in Hollywood moe(s)t je sommige relaties geheimhouden, anders zou het negatieve invloed hebben op je carrière of zelfs het einde van je carrière betekenen. In deze roman wordt stilgestaan bij verloren liefdes en wordt duidelijk hoe groot de prijs van roem kan zijn.

Terug naar alle boeken