Queer boeken
De vriend van papa - Francesca Pardi
Terug naar alle boeken
Liefde 7+
Francesca Pardi

De vriend van papa

Vertaald door: M.E. Ander Illustraties door: Desideria Guicciardini
Leen dit boek
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN 9789051163162

De ouders van Julia en Sander gaan scheiden. Ze blijven bij hun moeder wonen, maar gelukkig zien ze hun vader ook nog steeds erg veel. Op een gegeven moment krijgt mama een nieuwe vriend, maar papa heeft geen nieuwe liefde. Dat vinden ze zielig voor hem en ze willen hem graag meenemen naar mama’s huis zodat hij niet meer alleen is. Maar papa schudt wat met zijn hoofd en doet een beetje geheimzinnig. Heeft hij soms iets te verbergen? Is hij een bankrover? Of is hij een spion? Is hij misschien ziek? Maar dan vertelt papa aan Julia en Sander wat zijn geheim is: Luuk! Papa is verliefd op Luuk.

In De vriend van papa is de liefde tussen de vader en Luuk niet helemaal zonder problemen. Zo vindt Sander het eerst wat lastig, want de kinderen op school gebruiken het woord ‘homo’ als scheldwoord. Gelukkig gaat juf het gesprek aan met de klas en Luuk komt ook nog even langs op het schoolplein – met zijn politiemotor! Een vrolijk boek over de nieuwe liefde van een vader.

TIP!
Francesca Pardi heeft meerdere boeken geschreven over gezinnen die je steeds vaker tegenkomt. Zo gaat Mijn mama en ik over een eenoudergezin en Twee mama’s over twee vrouwen die samen kinderen krijgen. Ook allebei zeker aanraders om te gebruiken in de klas!

Terug naar alle boeken