Queer boeken
De prins en de naaister - Jenny Wang
Terug naar alle boeken
Gender 11+
Jenny Wang

De prins en de naaister

Vertaald door: Lia Belt
Leen dit boek
Uitgeverij: Van Goor
ISBN 9789000305155

Sprookjes zijn alleen voor kinderen? De prins en de naaister bewijst het tegendeel! Deze bijzondere graphic novel van Jen Wang vertelt een hartverwarmend verhaal voor álle leeftijden. En het gaat hier zeker niet om een ouderwets sprookje waarin mooie prinsessen gered moeten worden door stoere ridders. Nee, het gaat over een prins die graag jurken draagt en als vrouw het nachtleven van Parijs verkent. Een hartverwarmend sprookje over liefde, dromen en jezelf zijn.

Frances is een naaister met een grote droom: ze wil een belangrijk ontwerper worden. Ze is dan ook dolblij als haar wordt gevraagd om voor een rijke klant jurken te ontwerpen. Het blijkt alleen om een wel erg bijzondere klant te gaan: de populaire prins Sebastian. Niemand mag weten dat hij soms vrouwenkleren draagt, dus Frances ontwerpt in het geheim beeldschone jurken voor de prins. Zo ontpopt hij zich tot de fabelachtige Lady Crystallia, het nieuwste mode-icoon van Parijs. De prins doet er alles aan om zijn geheim te verbergen en Frances helpt hem daarbij. Maar hoelang zal zij haar eigen dromen opzij kunnen zetten om hem te beschermen?

Jen Wang tekent met een Disney-achtige dromerigheid en bedacht een prachtig verhaal. Er zitten elementen in van traditionele sprookjes, maar tegelijkertijd blinkt het verhaal van de originaliteit. Dat zit vooral in de prachtige benadering van gender. Zo beschrijft prins Sebastian zijn verlangen als volgt: ‘Soms kijk ik in de spiegel en denk ik: dat ben ik, prins Sebastian! Ik draag jongenskleren en lijk op mijn vader. Maar soms voelt het helemaal niet goed. Soms voel ik me veel meer een prinses.’ Kinderen, jongeren én volwassenen zullen genieten van De prins en de naaister.

Terug naar alle boeken