Queer boeken
De meisjeskleedkamer - Karen Connelly
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje Fictie
Karen Connelly

De meisjeskleedkamer

Vertaald door: Rebekka W.R. Bremmer
Leen dit boek
Uitgeverij: Querido
ISBN 9789021406350

De naam van Karen Connelly (1969) wordt wel eens genoemd wanneer het gaat over de belangrijkste auteurs van Canada. Dat kan zeker kloppen als je kijkt naar haar nieuwste boek: De meisjeskleedkamer. Er zijn maar weinig literaire boeken waarin er op zo’n intense en erotische manier over seks tussen twee vrouwen wordt geschreven.

Voor buitenstaanders leidt Eliza Keenan het perfecte leven: ze is getrouwd met een knappe man, heeft twee lieve zoontjes en is eigenaar van een goedlopende bloemenzaak. Toch mist er iets belangrijks: seks. Door alle drukte van het huishouden en haar baan, is daar helemaal geen tijd voor. Totdat Eliza in het zwembad een knappe jonge vrouw ontmoet: Shar. Eliza is meteen onder de indruk en ook Shar lijkt interesse te tonen. Het duurt niet lang voordat er een hevige en intense affaire ontstaat tussen de twee vrouwen. Ze geniet er heel erg van, maar het brengt ook het perfecte leven van Eliza in gevaar. Kan ze haar hevige seksuele verlangens weer onderdrukken?

Connelly heeft een intrigerend verhaal geschreven, maar wat haar boek vooral zo onweerstaanbaar goed maakt zijn de seksscènes. Tot in de kleinste details beschrijft ze het vrijen van Eliza en Shar, met aandacht voor zowel de handelingen als voor de gedachten. Er wordt daarbij ook niets gecensureerd of weggelaten: alles wordt heel open en eerlijk beschreven. Een aanpak die zorgt voor prachtige én opwindende zinnen. Konden alle schrijvers maar zo mooi over lesbische seks schrijven!

Terug naar alle boeken