Queer boeken
De mama’s van Sterre - Gea van Beuningen
Terug naar alle boeken
Liefde 4+
Gea van Beuningen

De mama’s van Sterre

Illustraties door: Tinne Van den Bossche
Uitgeverij: Uitgeverij Epo
ISBN 9789490952143

De juf vraagt in de klas aan de kinderen wat hun vader voor werk doet. Maar Sterre heeft helemaal geen papa, ze heeft twee mama’s! Dus de juf vraagt aan haar wat haar mama dan voor werk doet. Sterre vraagt: ‘Welke mama bedoel je?’ Dit snappen de andere kinderen niet: hoe kun je nou twee mama’s hebben? Iedereen heeft toch een papa en een mama? Gelukkig gaat de juf het gesprek aan met de klas en vertelt hen dat het helemaal niet raar of vreemd is – sommige kinderen hebben twee papa’s of twee mama’s!

Dit vrolijke prentenboekverhaal is een handige manier om in de klas het gesprek aan te gaan over roze ouderschap. Juf Eva legt het in het verhaal op uitstekende wijze uit aan haar kinderen. De klas leert van haar dat iedereen anders is en dat dat helemaal niet gek is, maar juist heel mooi!

TIP!
De mama’s van Sterre is uitgegeven door Kartonnen Dozen, een uitgeverij én voormalige queerboekenwinkel in Antwerpen. Ze hebben meer mooie kinderboeken met een queerthema uitgegeven, zoals de populaire kartonboekjes Klaarwakker en Bedtijd.

Terug naar alle boeken