Queer boeken
De lijst van dingen die niet zullen veranderen - Rebecca Stead
Terug naar alle boeken
Liefde 11+
Rebecca Stead

De lijst van dingen die niet zullen veranderen

Vertaald door: Jenny de Jonge
Leen dit boek
Uitgeverij: Querido
ISBN 9789045124278

De ouders van de twaalfjarige Bea zijn gescheiden. Toen haar vader bijna stikte in een pitje, werd hij door buurman Jesse met een heimlichgreep gered. De twee mannen werden vervolgens verliefd en gaan nu met elkaar trouwen. Bea piekert ongelofelijk veel en zit daarom in therapie. Gelukkig heeft ze helemaal geen problemen met de bruiloft van haar vader. Ze is juist dol op Jesse. En wat hun huwelijk extra leuk maakt: hij heeft ook een dochter en dat betekent dat Bea een zus krijgt!

De lijst van dingen die niet zullen veranderen is een bijzonder boek. De gevoelens van Bea worden op een mooie manier beschreven: heel eerlijk en vaak met humor. De rol van het huwelijk van Bea’s vader is ook erg mooi: dat Jesse zijn grote liefde is, is voor Bea eigenlijk heel vanzelfsprekend. Alleen de broer van Jesse heeft er problemen mee, maar dat zorgt weer voor een extra laag in het verhaal en een mooie verdieping van het thema.

TIP!
Dit boek verscheen bij Querido, een uitgeverij die ook de GLOW-serie heeft geïntroduceerd: een young adult-serie met vrolijke queerboeken. Helaas iets te moeilijk voor basisschoolkinderen, maar zeker een aanrader voor jongeren én volwassenen.

Terug naar alle boeken