Queer boeken
De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes - Janneke Schotveld
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 7+
Janneke Schotveld

De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf
ISBN 9789000364893

Er was eens een prinses die de keuze had uit wel zevenhonderd prinsen, maar uiteindelijk verliefd werd op een prachtige prinses. Er waren eens twee koningen die graag een kindje wilden en met behulp van een fee een prinsesje kregen. En er was eens een dappere ridster die een knappe prins moest redden uit het kasteel van zijn overbezorgde ouders. En dit is nog maar een kleine selectie van moderne sprookjes uit deze geweldige sprookjesbundel!

Janneke Schotveld blaast het sprookjesgenre nieuw leven in: De kikkerbilletjes van de koning bevat namelijk 15 sprookjes waarin veel ruimte is voor diversiteit. De verhalen worden verteld met veel humor en bevatten vaak een belangrijke boodschap over de hedendaagse samenleving. Niet alleen over gender- en seksuele diversiteit, maar ook over bijvoorbeeld de bio-industrie en de volle agenda’s van kinderen. De sprookjes zullen met veel enthousiasme ontvangen worden en zullen zeker zorgen voor leuke gesprekken in de klas.

TIP!
Deze sprookjesbundel was een groot succes, dus het duurde gelukkig niet lang voordat er een vervolg verscheen: Het kattenmannetje en andere sprookjes. Ook deze bundel bevat een groot aantal moderne sprookjes om voor te lezen in de klas.

Terug naar alle boeken