Queer boeken
De Geliefde - Willemijn Kranendonk
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje FictiejaLezen voor de lijst
Willemijn Kranendonk

De Geliefde

Uitgeverij: Van Oorschot
ISBN 9789028213029

Jacqueline en Rosa leren elkaar als twintigers kennen en worden verliefd. Ze besluiten om samen naar het buitenland te gaan, maar vlak voor vertrek krabbelt Jacqueline ineens terug. Rosa besluit om in haar eentje te vertrekken en dat betekent het einde van hun intense relatie. Veertig jaar later gaat Jacqueline met pensioen en is Rosa klaar met rondzwerven. Ze overdenken hun levens, twijfelen over of ze de juiste keuzes gemaakt hebben, maar denken vooral terug aan elkaar.

Willemijn Kranendonk (1994) is een jonge auteur, maar weet toch bijzonder overtuigend te schrijven over twee oudere vrouwen die terugkijken op hun levens. De Geliefden is een mooi debuut met interessante thema’s en ook nog eens veel humor. Het is dan ook een uitstekende keuze voor je Nederlandse literatuurlijst. Kranendonks schrijfstijl is zeer toegankelijk en je vliegt door de pagina’s.

Kranendonk schrijft niet alleen romans, maar is ook dichter én schrijft daarnaast voor kinderen. Op de pagina met boekentips voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud, vind je van haar Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost. In dit vrolijke 7+-boek is het queer thema op een subtiele, maar krachtige manier aanwezig.

Terug naar alle boeken