Queer boeken
Rik van de Westelaken Gekozen door:
Rik van de Westelaken
De dagen van de bluegrassliefde - Edward van de Vendel
Lees dit fragment Stem op dit fragment Terug naar alle boeken
Jongen-jongen FictieYALezen voor de lijst
Edward van de Vendel

De dagen van de bluegrassliefde

Uitgeverij: Querido
ISBN 9789045117331

De dagen van de bluegrassliefde is voor veel jongens die op jongens vallen een belangrijk boek. In hun jeugd, maar zeker ook op latere leeftijd. Het young adult-boek bevat precies datgene waar je over wil lezen: een allesoverheersende én beantwoorde verliefdheid tijdens een perfecte zomer. Edward van de Vendel geeft je met dit boek een groot cadeau: 144 pagina’s lang laat hij je deel uitmaken van de prachtige wereld van twee fantastische jongens.

Ineens wil Tycho Zeling alles anders doen en hij neemt een belangrijk besluit: in de zomervakantie gaat hij naar Amerika. Daar wordt hij assistent-begeleider in een internationaal kinderkamp en dat is zijn beste beslissing ooit. Niet alleen heeft hij het daar erg naar zijn zin, hij ontmoet zo ook Oliver Kjelsberg. De Noorse leeftijdsgenoot heeft zich ook als vrijwilliger voor het kamp opgegeven en Tycho kan het meteen goed met hem vinden. Maar die vriendschap op het eerste gezicht blijkt al snel toch iets meer te zijn…

Met De dagen van de bluegrassliefde heeft Van de Vendel twee bijzondere personages in het leven geroepen. Je gaat om ze geven, zowel om Tycho als om Oliver. Na dit boek wil je dan ook geen afscheid van ze nemen, je wil méér over ze lezen. Dat kan gelukkig: er is nog een vervolg Ons derde lichaam (2006) en zelfs een ‘prequel’, Oliver (2015). Blijkbaar bleven de twee jongens nog lang in het hoofd van de schrijver rondspoken. Dat is niet zo gek: dat doen ze ook in het hoofd van de lezer.

Terug naar alle boeken