Queer boeken
De avonturen van Rutger, Thomas & Paco: De magische halsband - Sander Meij
Terug naar alle boeken
Liefde 7+
Sander Meij

De avonturen van Rutger, Thomas & Paco: De magische halsband

Illustraties door: Sabine van der Stadt
Leen dit boek
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN 9789043922692

Rutger, Thomas en hun hond Paco krijgen een pakketje opgestuurd van hun allergrootste fan, de Professnor. Er zitten allemaal cadeautjes voor Paco in, waaronder een speciale halsband. Maar dan gebeuren er vreemde dingen en gaat Paco zich raar gedragen. Wat is er toch aan de hand? Als Paco ineens verdwijnt, moeten de twee YouTube-helden in actie komen: ze gaan het mysterie oplossen én hun hond redden.

Rutger en Thomas zijn twee bekende YouTubers. De avonturen van Rutger, Thomas & Paco: De magische halsband is hun allereerste boek, geschreven door Sander Meij en met tekeningen van Sabine van der Stadt. Er wordt vaak een beetje neergekeken op dit soort ‘YouTube-boeken’, maar dat is voor dit boek absoluut niet terecht. Het is namelijk heel erg leuk en goed gedaan: het bevat een spannend verhaal met veel humor.

Daarnaast zorgt het boek ervoor dat veel kinderen gaan lezen! Dankzij de YouTube-bekendheid van Rutger en Thomas is het erg populaire titel geworden. Niet alleen won het in 2022 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury, het is ook al meer dan 100.000 keer verkocht. Natuurlijk is dit ook belangrijk voor de diversiteit: er zijn maar weinig kinderboeken met een niet-heterokoppel in de hoofdrol, laat staan eentje die zó populair is als deze.

TIP!
Genoten van dit boek? Dan kun je je geluk niet op! De magische halsband is namelijk nog maar het eerste deel. De avonturen van Rutger, Thomas & Paco is een boekenserie. Er zijn al meerdere delen verschenen en er is zelfs een doeboek vol weetjes, puzzels, moppen en échte challenges.

Terug naar alle boeken