Queer boeken
David Bowie - Maria Isabel Sánchez Vegara
Terug naar alle boeken
Gender gender7+
Maria Isabel Sánchez Vegara

David Bowie

Vertaald door: Antje Schoehuys-Blaak Illustraties door: Ana Albero
Leen dit boek
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN 9789051168778

David Bowie was als kind al heel bijzonder. Soms deed hij net alsof hij van een andere planeet kwam en even een bezoekje bracht op aarde. Ook wisten mensen niet altijd of hij nou een jongen of een meisje was, maar dat maakte hem niets uit. David was gewoon lekker zichzelf en vond het heerlijk om anders te zijn dan andere mensen. Zijn grote droom was altijd om muziek te maken op de grootste podia ter wereld. Het duurt niet lang voor die droom uitkomt: David wordt een echte ster!

Voor veel queer personen is David Bowie een belangrijk rolmodel. Daarom is het ook zo mooi dat zijn levensverhaal nu ook voor jonge kinderen te lezen is. Het hoopgevende, mooie verhaal moedigt kinderen aan om helemaal zichzelf te zijn en hun dromen waar te maken.

TIP!
‘Van klein tot groots’ is een fijne serie waarmee kinderen op een toegankelijke manier in aanraking komen met de levensverhalen van bijzondere en belangrijke mensen uit de geschiedenis. Andere figuren die in deze serie zijn opgenomen, zijn bijvoorbeeld Rosa Parks, Anne Frank en Astrid Lindgren.

Terug naar alle boeken