Queer boeken
Damn horny - Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje FictieNon-fictieLezen voor de lijst
Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Damn horny

Uitgeverij: Blossom Books
ISBN 9789463492348

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen vormen het duo achter het populaire DAMN, HONEY, een feministisch platform dat bestaat uit onder andere het boek DAMN, HONEY, een tweewekelijkse podcast en verschillende events. In 2021 brachten ze opnieuw een boek uit: Damn horny, een bijzondere collectie seksverhalen. Anders dan de meeste seksverhalen, zijn de uiteenlopende teksten van deze bundel uitsluitend geschreven door vrouwen of non-binaire personen. De bundel bruist van de (queer-)seks en is een absolute aanwinst voor de seksliteratuur.

De vrouwen van DAMN, HONEY werden keer op keer teleurgesteld door de wereld van erotische verhalen. Ze kwamen steeds maar weer verhalen tegen waarin ze zichzelf niet konden herkennen, vooral omdat er bijna alleen maar werd geschreven vanuit de ‘male gaze’ – vanuit het perspectief van de man. Bovendien stonden de verhalen bol van cis- en heteronormativiteit en kwam steeds hetzelfde schoonheidsideaal naar voren (‘lekker slank met dikke tieten en een ronde kont’).

Tijd dus voor een eigen bundel vol queer seks, vrouwen die hun seksualiteit ownen, dikke konten en dikke buiken, avonturen waarin mensen met een beperking aan het woord komen en nog veel meer. Ze vroegen aan verschillende mensen (aan niet-cismannen) om een erotische tekst te schrijven. Dat resulteerde in een zeer diverse verzameling teksten, van een filosofische benadering van seksualiteit tot aan een hete en gedetailleerde beschrijving van een vrijpartij.

Onder de feministen die een tekst schreven, zitten onder andere Simon(e) van Saarloos, Maud Wiemeijer, Stella Bergsma, Alma Mathijsen en natuurlijk Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen zelf. Niet alle verhalen zijn even goed geschreven, maar door de verscheidenheid is de kans groot dat je je in één of meerdere verhalen zult herkennen. En er is genoeg om opgewonden van te raken. Het boek is niet alleen een ode aan seks, maar ook een ode aan diversiteit. Damn horny zorgt hoe dan ook voor een heerlijke leeservaring.

Terug naar alle boeken