Queer boeken
Confettiregen - Splinter Chabot
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen FictieLezen voor de lijst
Splinter Chabot

Confettiregen

Uitgeverij: Spectrum
ISBN 978000370634

De kans is groot dat je Confettiregen al eens voorbij hebt zien komen. Nadat Splinter Chabot in een aflevering van De Wereld Draait Door bevlogen vertelde over zijn semi-autobiografische debuutroman, werd het boek meteen een bestseller. Maandenlang stond hij in de bestsellerlijsten en hij kreeg lovende recensies. In dit openhartige boek laat de jonge schrijver zien dat het zelfs met een warme, liefdevolle familie nog erg lastig kan zijn om uit te kast te komen. Het boek zal zeker herkenbaar zijn voor iedereen die hetzelfde doormaakt of heeft doorgemaakt.

De aandoenlijke Wobie is een gevoelige en drukke jongen. Hij houdt niet van de standaard ‘jongensdingen’ en is juist dol op glitters en de kleur roze. Zijn ouders moedigen zijn eigenzinnigheid aan, maar de buitenwereld is een stuk minder enthousiast. Al op jonge leeftijd is Wobie bang dat er iets mis met hem is. Door van verliefdheden op schoolgenootjes, ontdekt hij zijn verlangens voor jongens. Wobie worstelt met deze gevoelens, maar durft het aan niemand te vertellen. Het opgroeien als iemand die ‘anders’ is valt hem zwaar en hij voelt zich eenzaam. Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel en heeft het boek natuurlijk een fijn It gets better-einde.

Splinter Chabot, zoon van de bekende schrijver Bart Chabot, was al bekend als programmamaker en televisiepresentator. Schrijven zit blijkbaar in de familie, want Splinter maakt nu ook naam als schrijver. Een goede schrijver zelfs. Hij heeft een opvallende, vrolijke schrijfstijl. Met kleurrijke zinnen beschrijft hij op een mooie manier hoe het is om als homo op te groeien in een heterowereld. Mocht je dus nog een goed boek zoeken voor je literatuurlijst op de middelbare school, lees dan Confettiregen!

Terug naar alle boeken