Queer boeken
Catfish Blues - Sara Lövestam
Terug naar alle boeken
fictie Jongen-jongen vertaald young adult neeYA
Sara Lövestam

Catfish Blues

Vertaald door: Femke Muller
Uitgeverij: Querido Glow
ISBN 9789045126906

Texas is hopeloos verliefd op André, een knappe en populaire klasgenoot. Hij weet alleen niet hoe hij met hem in contact moet komen, dus in een soort wanhoopspoging maakt hij een nep-account aan op Instagram. Hij doet zich voor als iemand anders en gebruikt daarvoor de foto’s van een knap meisje. Het lukt: de twee raken met elkaar aan de praat en hun gesprekken worden steeds intiemer. Maar dan wil André afspreken en weet Texas niet wat hij moet doen…

De Zweedse schrijfster Sara Lövestam heeft echt een heerlijk boek geschreven. Catfish blues leest namelijk erg prettig door haar soepele, heldere zinnen. Maar ze blinkt niet alleen uit qua schrijfstijl, ook qua vertelling is dit een erg mooi boek. Er zit een fijne spanning in waardoor je steeds maar door wil blijven lezen. Lövestam maakt daarnaast de emoties van de eenzame en onzekere Texas heel voelbaar, maar tegelijkertijd zorgt ze er met humor voor dat het boek nergens te zwaar wordt.

Lövestam heeft ook nog een ander queer boek geschreven dat op deze site te vinden is: Als vuur. Deze young adult-roman gaat over twee meisjes die elkaar tijdens een zomervakantie ontmoeten en, ondanks hun grote verschillen, smoorverliefd op elkaar worden. Beide romans van Lövestam zijn verschenen bij Querido Glow, een reeks waarin eigenlijk alleen maar prachtige LHBTQIAP+-boeken verschijnen.

Terug naar alle boeken