Queer boeken
Boy Queen - George Lester
Terug naar alle boeken
fictie Gender Jongen-jongen vertaald young adult neeYA
George Lester

Boy Queen

Vertaald door: Tom ten Hove
Uitgeverij: Moon
ISBN 9789048865611

Ook al heeft de 17-jarige Robin Cooper nog zo zijn best gedaan met zijn vele dans- en zanglessen, hij ziet toch zijn grote droom in duigen vallen. Van álle toneelscholen waar hij auditie heeft gedaan, krijgt hij een afwijzingsbrief. Om zichzelf af te leiden, gaat hij met zijn vrienden naar een dragshow in de lokale queerclub Entity. Daar wordt hij helemaal betoverd door de dragqueens die op het podium staan.

Robin voelt aan alles dat hij dat ook wil: op het podium staan als dragqueen! Maar helaas is dat nog niet zo eenvoudig. Niet alleen omdat je make-up doen behoorlijk ingewikkeld is, maar vooral ook omdat zijn moeder hem liever niet naar Entity ziet gaan. Een paar maanden eerder is hij daar namelijk door een groep jongens in elkaar geslagen. Lukt het hem om zijn nieuwe droom waar te maken?

Boy Queen is niet alleen een boek óver de dragcommunity, het is ook nog eens een boek dóór de dragcommunity. Zo is schrijver George Lester bekend als dragqueen onder de naam That Girl. En ook de Nederlandse vertaler Tom ten Hove is een bekende Nederlandse dragqueen: als Dolly Wood staat hij op verschillende podia en host zelfs een eigen dragqueen-event. Dit hartverwarmende young adult-boek is dan ook een absolute aanrader, al helemaal voor iedere RuPaul’s Drag Race-fan

Terug naar alle boeken