Queer boeken
Bahar Bizar - Michael de Cock
Terug naar alle boeken
Liefde 7+
Michael de Cock

Bahar Bizar

Illustraties door: Arevik D’or
Uitgeverij: Querido
ISBN 9789045126654

Bahar verandert van school en komt dus in een klas vol nieuwe kinderen. Tijdens een kringgesprek gaat het over beroepen en de kinderen vertellen wat hun papa’s en mama’s doen. Als Bahar aan de beurt is, vertelt ze dat haar vader een kikkervis is en dat ze twee moeders heeft. Maar dat is niet het enige, ze vertelt ook dat haar moeder een wereldberoemde rockster is. De kinderen zijn natuurlijk erg onder de indruk en haar juf stelt enthousiast voor dat haar moeder dan maar een optreden moet geven in de klas. Er is alleen één probleem: Bahars moeder is helemaal geen rockster!

In Bahar Bizar is het queer thema, de lesbische moeders van Bahar, op een fijne manier aanwezig. Het komt steeds op kleine momentjes naar voren, maar is niet de rode draad van het verhaal. Het is een leuk en vrolijk boek dat je voor kunt lezen aan de klas of dat de kinderen zelf kunnen lezen.

TIP!
Op zoek naar meer voorbeelden van roze ouderschap? In het tv-programma Mijn vader vertelt de tienjarige Wesley over zijn gezinssituatie: hij heeft twee lesbische moeders én twee homoseksuele vaders. Een erg leuke aflevering om samen met de klas te kijken.

Terug naar alle boeken