Queer boeken
Avonturen van de dappere ridster - Janneke Schotveld
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 7+
Janneke Schotveld

Avonturen van de dappere ridster

Illustraties door: Milja Praagman
Leen dit boek
Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf
ISBN 9789000379095

Wat er ook aan de hand is, de dappere ridster kan het oplossen! Deze vrouwelijke ridder is namelijk de dapperste ridster van het hele land. Ze is gewapend met een zwaard, draagt een stoer harnas en rijdt ook nog eens op een snelle racefiets. Zo helpt ze iedereen uit de brand: ze neemt het op voor een gepest meisje, vat tasjesdieven in de kraag, brengt ontsnapte leeuwen terug naar de dierentuin en zet standbeelden die tot leven zijn gekomen weer terug op hun sokkel.

Met de verhalen over de dappere ridster is de tijd dat dat prinsessen gered moeten worden door ridders voorgoed voorbij. De vrolijke verhalen zitten vol met humor en dankzij de prachtige illustraties komt de ridster helemaal tot leven. Dankzij deze moderne sprookjesbundel hebben alle kinderen er een geweldig rolmodel bij!

TIP!
Kan de klas niet genoeg krijgen van de avonturen van de dappere ridster? Lees dan het boek Meer avonturen van de dappere ridster, waarin ze op zoek gaat naar vermiste honderdjarige dametjes, reuzen helpt met kiespijn en een veel te drukke groep 6 tot orde roept. En in de Sinterklaastijd kun je ook het boek Sint zit vast – een avontuur van de dappere ridster lezen, waarin ze de Sint moet helpen!

Terug naar alle boeken