Queer boeken
Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum - Benjamin Alire Sáenz
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen FictieYA
Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Vertaald door: Aimée Warmerdam
Leen dit boek
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN 9789463491242

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – wie naar de titel kijkt, zal waarschijnlijk denken dat dit een langdradig filosofieboek is over moeilijke onderwerpen. Maar lees eens de eerste pagina, dan kom je er meteen achter dat dat absoluut niet het geval is. Het is juist boeiend, flitsend en gaat over één van de mooiste vriendschappen die je ooit bent tegengekomen in een young adult-boek.

De twee vijftienjarige jongens, Ari en Dante, zijn allebei vernoemd naar bekende denkers uit de geschiedenis. Maar eigenlijk zijn ze zelf ook twee kleine filosofen: er zijn maar weinig jongens die op hun leeftijd al zo scherp en bijdehand kunnen zijn, zowel in hun gesprekken als in hun gedachten. Dat maakt het boek niet saai of ingewikkeld, maar zorgt juist voor humor en een prettige vrolijkheid.

De jongens hebben natuurlijk ook genoeg eigenschappen van ‘alledaagse tieners’. Zo leren we Ari eerst kennen als een eenzame tiener die boos is op alles en iedereen. De wereld begrijpt Ari niet en Ari begrijpt de wereld niet. Daar komt pas verandering in als hij Dante ontmoet, het begin van een boeiende en intrigerende vriendschap. Een vriendschap waarin ze niet alleen elkaar leren kennen, maar juist ook zichzelf ontdekken.

Benjamin Alire Sáenz is een bekende schrijver van young adult- en kinderboeken. Hij weet precies hoe je sfeer in een verhaal brengt, hoe je een plot moet opbouwen en hoe je personages een unieke stem geeft. Dat laat hij allemaal zien met Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum, een boek dat dan ook een groot aantal prijzen heeft gewonnen. Terecht, want Aristoteles en Dante gun je gewoon álle prijzen.

Terug naar alle boeken