Queer boeken
Aan de andere kant van geluk - Nadine Swagerman
Terug naar alle boeken
fictie Gender Jongen-jongen young adult FictiejaLezen voor de lijst
Nadine Swagerman

Aan de andere kant van geluk

Uitgeverij: Kluitman
ISBN 9789020654752

Isa en Gwen hebben het allebei niet makkelijk en worstelen met mentale problemen. Isa heeft veel verdriet om haar broer Felix die is overleden en het gaat bij Gwen thuis helemaal niet meer goed sinds de scheiding van haar ouders. Als ze elkaar tijdens groepstherapie ontmoeten, raken ze met elkaar bevriend. Een vriendschap die al gauw uitgroeit tot een liefdesrelatie. Maar dan ontdekt Gwen iets vreselijks en is het nog maar de vraag of hun relatie dat zal overleven…

Nadine Swagerman heeft een paar spannende boeken voor jongeren geschreven. Een mooi voorbeeld is het queer boek Wat we niet zeggen, een kort en spannend verhaal dat verschenen is in de Kluitman-novelles. Maar Aan de andere kant van geluk is misschien wel haar mooiste boek. Niet alleen zit er veel thrillerachtige spanning in, Swagerman schrijft ook op een mooie manier over de gevoelens van haar personages.

Aan de andere kant van geluk is een boek dat door lezers positief ontvangen wordt. Dat kan komen omdat er veel aandacht is voor traumaverwerking en veel mensen daar iets aan kunnen hebben. Maar ook vanuit de queer gemeenschap is er veel liefde voor dit boek. Zo kreeg het een mooi plekje in de top tien van de beste regenboogboeken van het jaar 2022, een verkiezing van queer magazine Winq en lezerscommunity Hebban.nl.

Terug naar alle boeken