Queer boeken
24 uur - Marcel van Driel
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje FictieneeYA
Marcel van Driel

24 uur

Uitgeverij: Kluitman
ISBN 9789020609738

Claire is zestien jaar en werkt als flitsbezorger. Op een avond moet ze nog één laatste bestelling bezorgen en daarna kan ze eindelijk weer bij haar vriendin Nina slapen. Maar als ze bij het huis komt, wordt ze ineens opgewacht door twee jongens met een pistool. Ze zeggen tegen haar dat ze hun nieuwste prooi is en dat ze vierentwintig uur uit hun handen moet blijven. Als ze wint, krijgt ze tienduizend euro. Als ze verliest, schieten ze haar dood.

Marcel van Driel is voornamelijk bekend als kinderboekenschrijver en heeft een aantal populaire series geschreven, zoals Superhelden.nl en Gamehelden. Maar dat hij ook goed thrillers voor jongeren kan schrijven, bewijst hij met 24 uur. Het leest heel soepel en door de spanning kan je het boek niet meer wegleggen. De lesbische identiteit van Claire zit bovendien op een hele mooie, vanzelfsprekende manier in het verhaal verweven. Het is erg fijn om een thriller te lezen met een lesbisch hoofdpersoon zónder dat het daar over gaat.

Dit boek is onderdeel van de Kluitman-novelles, een speciale boekenlijn voor jongeren. Hierin verschijnen dunne boeken (ongeveer 100 pagina’s) met een spannend verhaal. Ze zijn geschreven door verschillende topauteurs en kosten maar €9,95. Aanraders voor iedereen die van spanning houdt! In een aantal speelt diversiteit een rol. Naast 24 uur, is dat bijvoorbeeld het geval in Wat we niet zeggen van Nadine Swagerman. De zeventienjarige Tobias wordt daarin verliefd op Jones, een jongen waar iedereen hem voor waarschuwt…

Terug naar alle boeken